2009. január 30., péntek

"Minden elkövető cigány volt" - állítja a főkapitány


"Legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük" - közölte a miskolci rendőrkapitány.

"Valamennyi bűncselekmény, valamennyi elkövetője cigány volt" - ezt Pásztor Albert a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője mondta azon a péntek délelőtti sajtótájékoztatón, ahol lopás- és rablássorozatok felderítéséről számolt be. Az elmúlt 2 hónapban több járókelőt is utcai rablók támadtak meg Miskolcon. Táskákat, mobiltelefonokat, pénztárcákat vettek el a megtámadottaktól.

A Független Hírügynökség tudósításából azonban nem derül mi, milyen összefüggésben nyilatkozott a főkapitány elkövetők etnikai hovatartozásáról.

"Összesen 8 ilyen utcai támadásban kellett intézkednie kollégáinknak" - jelentette be péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Pásztor Albert, miskolci rendőrkapitány. "Buszmegállókban, járdán támadtak meg járókelőket. Az elkövetők sok esetben erőszakot is alkalmaztak. Volt, akit kézzel, volt, akit bottal ütöttek le. Az utcai támadásokkal összefüggésben 11 főként huszonéves elkövetőt vettek őrizetbe kollégáim."

"Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások - amik ilyen erőszakos jellegű rablások - elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon azt kell, hogy mondjam, hogy legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük" - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Pásztor Albert.

Az utcai támadásokkal összefüggésben őrizetbe vettek között 3 gyermek-, 3 fiatalkorú és 5 felnőtt van. Legtöbben már voltak büntetve hasonló jellegű bűncselekményekért.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.minden_elkoveto_cigany_volt_-_allitja_a_fokapitany.96014.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése