2009. január 26., hétfő

A Fidesz nyerte a választást


A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte el a parlamenti mandátumot a Ferencvárosban a tegnapi időközi választáson. Bácskai János fölényes, kétharmados győzelmet aratott szocialista versenytársa felett.
Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte tegnap az időközi ferencvárosi választás második fordulóját, így ő képviselheti az Országgyűlésben a főváros 12-es számú választókerületét. A politikus megköszönte a választóknak, hogy felelősen viselkedtek, és nem hagyták parlamenti képviselet nélkül a kerületet. Hangsúlyozta: az itt élők a változásra szavaztak. Az eredményt történelminek nevezte, a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy időközi választáson a jobboldal mandátumot vegyen el a baloldaltól.

A Fidesz ferencvárosi központjában a hivatalos eredményhirdetés előtt úgy tudták, a jelöltjük kétharmaddal több szavazatot kapott, mint az MSZP-s Bánsághi Tamás.

A hivatalos végeredményt csütörtökön állapítják meg, akkorra érkeznek be a külföldön leadott voksok. A választás második fordulója érvényes, hiszen azon a szavazók több mint 25 százaléka részt vett. A szavazókörök zárása előtt fideszes adatok szerint a jogosultak 29,5 százaléka adta le voksát. Bácskai Jánosra 5332 (60,2 százalék), az MSZP jelöltjére, Bánsághi Tamásra 2452 (27,7 százalék), a Jobbikéra, Szegedi Csanádra 674, a Humanista Pártéra, Várady Tiborra 350, a Magyar Kommunista Munkáspártéra, Paulik Péterre 48 választó szavazott.

Úgy tűnik, a kormányoldalnak azért sikerült kiábrándítania az embereket a pártpolitikából, hiszen a jogosultak alig több mint negyede járult az urnákhoz. Közrejátszhatott ebben a balliberális média által folyamatosan sulykolt politikaellenesség, a folyamatos agitprop tevékenység: "Az ellenzék sem jobb semmivel, mint a kormány."Az időközi választás előtt megkezdte a baloldalhoz közel álló politikai elemző cég, a Political Capital azt az akcióját, amellyel a választások érvényességét kérdőjelezte meg. Azzal hozakodott elő, hogy a parlament az Alkotmánybíróság döntése ellenére sem arányosította a választókerületeket, így nem is lehet érvényes a voksolás.

"Demokrata" célok

Érvényes volt a ferencvárosi választás. Pedig megint mindent megtettek, hogy ne legyen az. John Emese (SZDSZ), aki áldott állapotban indult a választáson, meglepődve tapasztalta, hogy a babát nem érdekli a választás, világra akar jönni. Ezért hát John bejelentette: nem indul a második fordulóban. A kis John világra is jött, de a mama szinte még vajúdás közben is arra biztatta ötszázaléknyi támogatóját, hogy maradjon otthon. A kampány utolsó napján a szocialista Bánsághi Tamás is belehúzott. A tévében beszélt, pedig december eleje óta semmilyen mondandója nem volt. Ő is az érvénytelenségre játszott. Neki sem jött be.

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=158733

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése