2009. január 5., hétfő

Új konzervatív ifjúsági szervezet alakult


Ifjúsági Konzervatív Unió (IQ) néven új ifjúsági szervezetet alakítottak az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) volt tagjai.
Ifjúsági Konzervatív Unió (IQ) néven új ifjúsági szervezetet alakítottak szombaton Budapesten konzervatív fiatalok, akik korábban az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) tagjai voltak.

Az IQ elnökének szombaton megválasztott Horváth István és társai az után léptek ki az IDF-ből, hogy Lasztovicza Gábort ismét az IDF elnökévé választották decemberben, és alelnök lett Almássy Kornél, korábbi MDF-es, most független országgyűlési képviselő. Az Ifjúsági Konzervatív Unió megalakulásakor elfogadta az Ifjúsági Konzervatív Kiáltványt is, amely tíz pontban foglalja össze a konzervatív politika mibenlétét.

"A konzervatív politika szerint meg kell osztani a jólét felelősségét az állam és polgárai között. Az állam feladata, hogy törvényekkel biztosítsa a kereteket, ám ezt az öngondoskodó állampolgároknak kell tartalommal megtölteniük.

A konzervatív állam alapja a szabad versenyen alapuló piacgazdaság. Nem akadályozza a vállalkozásokat, melyek tevékenységükkel nemcsak önmagukról gondoskodnak, hanem anyagi és szellemi erőforrásokat is termelnek a társadalom egésze számára.

A konzervatív állam kicsi, de erős; fenntartásához nincs szükség méregdrága testületekre, sem 386 fős törvényhozásra, s nem tartható fenn a mai pazarló önkormányzati rendszer sem" - áll például a dokumentumban.

Az IDF közleményt adott ki az új szervezet megalakulását követően. Ebben azt írták: öröm a számukra, ha a közéletben aktívan tevékenykedő fiatalok jelennek meg.

Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy az MDF-nek - alapszabálya szerint - egyetlen ifjúsági szervezete van, az IDF. "Ezért javasoljuk, hogy az új szervezet a céljaikat jobban kifejező Ultra Ibolya Akció Csoport nevet használja" - zárul a Lasztovicza Gábor IDF-elnök nevével jegyzett közlemény.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.uj_konzervativ_ifjusagi_szervezet_alakult.92646.html

Az MDF elleni szalámitaktika immáron annak ifjúsági szervezetét is sikerrel elérte. Joggal mondhatjuk, hogy az új konzervatív jobboldal 11. pontja az is lehetne: nem csupán a 386 fős megaparlament fölösleges, de a négy parlamenti párt is (a KDNP-t a Morbus Hungaricus semmi esetre sem tartja párnak, csupán párt nélküli frakciónak tekinti).
Legjobb, ha a megyéket is felszámoljuk, lesz csupán úgy 7 régió, a hét magyar törzsről elnevezve. A régiók élén (meg hát Budapest főpolgármesteri székében) egy-egy, az egypártrendszerhez hű, demokratikusan kinevezett és a mindenkori darabont-szellemet maximálisan magáénak valló, ámde ugyanakkor a független jelzőt rothadásig elkopatató tisztviselő állna, akit a cenzusos alapon működő választók által megnevezett személyekből a központi Egy Párt által kiválaszott elektorok (ugyancsak központi sugalmazásra, de amúgy demokratikusan) ellenőriznének, s kinek titulusa talán lehetne a
mameluk. Esetleg a gyula. És akkor az elektorok lehetnének a kündük. Ezen még gyúrnia kéne a jobboldalnak, de az biztos, hogy az esztergomi érseknek ideje lenne adagolni a Szenszék felé, hogy el lehetne-e gondolkozni a főtáltos cím felvételén is.
Tulajdonképpen parlamentre sincs szükség. Minek. Hitler is megírta a Mein Kampfban, hogy alapvetően a parlamenti képviselők (jogászok, közgazdászok, tanárok, egyebek) olyan kérdésekről döntenek, amelyekhez lila orgonájuk, halvány lövésük sincs. A Führer ezt botránynak tartotta. S meg is fogalmazta azt a tételt, amelyet az új magyar jobboldal saját 12. pontjaként el is fogalmazhatna: az elavult és értelmetlen parlamenti demokrácia helyett egyszemélyi vezetésre van szükség, az állam élén a Generalisszimusszal-Führerrel-Vezérlő Tábornokkal-Nagyfejedelemmel-Királlyal és Császárral-Nemzetveszejtővel.

Hajrá, Majomország! Hajrá, Majmok!

-Morbus Hungaricus-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése