2009. január 16., péntek

Aggódunk: megdrágul az alkohol


Míg az európaiak egyharmada állítja, hogy sosem iszik alkoholt, addig a magyarok 44 százaléka vallja ugyanezt.
Az alkoholfogyasztás hatásait tekintve honfitársaink közül vannak olyanok, akik saját egészségüket féltik, de akadnak olyanok is, akik személyes kapcsolataik megromlásától tartanak. Leginkább azonban az aggasztja a magyarokat, hogy a nehéz időkben megdrágul az alkohol is – állapítja meg a Wall Street Journal Europe megbízásából a GfK csoport által készített, az alkoholfogyasztást vizsgáló felmérés.

A GfK csoport által 2008 őszén végzett, az alkoholfogyasztást felmérő kutatás eredményei szerint az európai válaszadók egyharmada (32%) állította, hogy sosem iszik alkoholt. Érdekes módon hazánkban – talán a megfelelési kényszer miatt – még magasabb arányban (44%) vallották ugyanezt. További 45 százalékuk hetente vagy ennél ritkábban iszik. Ezek a számok nagyon hasonlóak a Kelet-Közép-Európában tapasztalt arányokhoz.

A magyarok feltehetően a valósnál kedvezőbb képet kívántak festeni magukról: magukat a ritkán vagy az egyáltalán nem ivók körébe sorolták. Eszerint a nők 59 százaléka, a férfiaknak pedig a 28 százaléka nem iszik. Jellemző, hogy a fiatalok a sört, az idősebbek a bort kedvelik.

http://www.metropol.hu/itthon/cikk/349708

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése