2010. március 28., vasárnap

Gárdisták vigyáztak Morvaira Encsen


A Jobbik tizenkét pontját ismertette Morvai Krisztina a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen tartott lakossági fórumán - megelégedéssel nyugtázva, hogy gárdisták vigyáznak rá.


Az Európa Parlamenti képviselő, a Jobbik államfőjelöltje, Gaudi-Nagy Tamással, a párt igazságügyi miniszterjelöltjével kampányolt a helyi képviselőjelölt, Baksy Rezső András mellett.

Az encsi művelődési házban összegyűlt több mint kétszáz ember türelmesen várta a mintegy félórás késéssel megérkezett Morvai Krisztinát és Gaudi-Nagy Tamást, akiket virággal, egy üveg, nemzeti színű szalaggal felpántlikázott itallal és vastapssal fogadtak. A Jobbik államfőjelöltje megelégedéssel nyugtázta, hogy biztonságukra itt is a Magyar Gárda egyenruháját viselők vigyáztak, legalább tucatnyian.

Morvai Krisztina - hallgatósága kézfelnyújtásos beleegyezésével - nem előadást tartott, hanem a Jobbik 12 pontjáról szólt. A sajtószabadságról, a pesti felelős minisztériumról, az évenkénti pesti országgyűlésről, a törvény előtti egyenlőségről, a nemzeti őrseregről, a katonák alkotmányra történő eskütételéről, arról, hogy a magyar katonákat ne küldjék külföldre, a külföldieket pedig küldjék haza. Az aktualizált tizenkét ponthoz sorolta a közteherviselést, a joghoz, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést, a valódi nemzeti bankot, a politikai foglyok szabadon bocsátását, és végezetül uniót Erdéllyel.

Az abaúji Encs a Fidesz egyik, ez idáig bevehetetlen bástyája, 1994-től mindig Ódor Ferenc nyerte a választásokat. A megyei közgyűlés jelenlegi elnöke április 11-én is megméretteti magát. Ugyanitt indul a Jobbikos jelölt mellett Nyakó István MSZP-szóvivő, Bihi Miklós, a Lehet Más a Politika, és Szabó Gyula az MDF, valamint Egerszegi Sándor, az Összefogás Párt képviselőjelöltje.

http://nol.hu/archivum/gardistak_vigyaztak_morvaira_encsen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése