2010. május 8., szombat

Stumpf résztulajdonos lett az RTL Klubban


Stumpf István érdekeltségébe tartozik ezentúl az RTL Klub. Az eladó, Rákosi Tamás kábeltelevíziós csatornáit ugyanakkor megtartja. A Fidesz-közelinek is mondott Infocenter.hu ugyanis megvásárolta az IKO Media Holding Zrt.-t Rákosi Tamástól.

Az Infocenter.hu Zrt. 2010. április 23-án megvásárolta az IKO Média Holding Zrt részvényeinek 100 százalékát. E cég birtokában van az RTL Klub televíziós csatornát üzemeltető M-RTL Zrt. részvényeinek 31 százaléka. Az adás-vétel tárgya még az IKO Műsorgyártó Kft, a Videovox Production Műsorgyártó Kft, valamint az IKO Sales House Kft 50-50 százalékos üzletrészeinek a megvásárlása is - közölte lapunkkal a társaság. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával válik véglegessé.

Nyerges Zsolt az Infocenter.hu vezérigazgatója és főrészvényese a szerződés aláírása után örömét fejezte ki, hogy az Infocenter.hu részese lehet "a legnagyobb magyar televízió sikereinek". Az IKO Média Holding 3 tagot delegálhataz M-RTL 10 tagú Igazgatóságába . Így a jövőben csatlakozik az Igazgatósághoz Nyerges Zsolt és Aczél Zoltán. Rákosi Tamás, aki az IKO Média Holding eddigi tulajdonosa és vezetője volt, továbbra is tagja marad az M-RTL Zrt. Igazgatóságának, valamint felkérést kapott arra, hogy az új tulajdonosokat segítendő, vegyen részt az adás-vételben érintett másik három kft irányításában is. Rákosit hazánk negyven leggazdagabb embere között tartják számon.

Az Infocenter.hu Zrt. eddigi kulcsfigurája Fellegi Tamás üzletember volt, aki hírek szerint kormányzati szerepvállalásra készül. Pénteken jelentették be, hogy megválik a cégben lévő érdekeltségétől, így annak 52 százalékos új tulajdonosai: Nyerges Zsolt, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa, illetve Stumpf István , a Századvég Alapítvány elnöke, korábbi kancelláriaminiszter. A tranzakció során a dán DEFAP kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó pénzügyi csoport tulajdonrésze változatlan - 48 százalék - maradt.

A Film+, a Film+2, a SportKlub, a Reflektor TV, a Poén!, a The Fishing&Hunting Channel, a DoQ, a Sorozat+, a Muzsika TV és a Cool kábeltelevíziós csatornák nem képezik részét az IKO Media Holding Zrt.-nek. Ezen csatornák tulajdonjoga nem került átruházásra az IKO Media Holding Zrt. értékesítése során - közölte lapunkkal ma az RTL Klub.

http://nol.hu/gazdasag/stumpf_resztulajdonos_lett_az_rtl_klubban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése