2010. május 8., szombat

Pokorni már Sólyom távozásáról beszél

Sólyom László köztársasági elnök távozását jövendöli Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke.

Magyarország sokat köszönhet Sólyom László köztársasági elnöknek és magam is nagyra tartom őt. De ha azt kérdezi, hogy két-három év múlva is ő lesz-e a köztársasági elnök, nemmel kell felelnem - jelentette ki Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke a TV2 Mokka című műsorában ma reggel. jelöltjük is akad szép számmal, de nevek említését még korainak tartotta.

Azt sem titkolta, hogy ő maga nem szerepel a leendő Fidesz-kormány tagjai között. Az Oktatási Minisztérium élére várhatóan a KDNP állít majd vezetőt. A kabinet lehetséges tagjai közül - többek között - Pintér Sándor és Matolcsy GYorgy nevét említette.

Pokorni Zoltán úgy vélte, hogy Simor Andrásnak már korábban a ciprusi offshore-cégeiről szóló hírejk idején távoznia kellett volna a Magyar Nemzeti Bank elnöki székéből. Akkor nem tette, de jobb későn, mint soha. Itt az ideje, hogy lemondjon.

A leendő házelnök személyéről csupán annyit árult el, hogy a kérdés Kövér László és Schmitt Pál között dől el. De az utóbbinak jó esélye van - tette hozzá.

http://nol.hu/belfold/pokorni_mar_solyom_tavozasarol_beszel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése