2010. május 8., szombat

Koreai filmhét


A Koreai Köztársaság Nagykövetsége által május 10. és 14. között szervezett programon összesen 10 dél-koreai filmalkotást nézhetünk meg a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban. A vetítéseken kedvezményesen vagy ingyen vehetünk részt.
A május 5-én indult Koreai filmklub mellett tehát a távol-keleti filmek szerelmeseinek további lehetőségük van dél-koreai műveket nézni. A Nemzeti válogatott Dél-Korea nemzeti síugró válogatottja összeverbuválásának és felkészülésének kalandjairól mesél. A gyilkos hangja ezzel szemben thriller, amely egy emberrablásra fokuszál. Egy újabb sportdráma A bronzérmes, melyben egy visszavonult olimpikon edzői állást kap egy lánygimnáziumban, és az lesz a feladata, hogy toborozzon iskolai súlyemelő csapatot.
A sport és bűnügyi témájú alkotásokon kívül nem hiányzik a többi (al)műfaj sem. Lesz párkapcsolati dráma (Bocsánat), zenés vígjáték (Pletykalavina), romkom (Egy mázsás bombázó), megható melodráma (Repülj, Heo Dong-gu!), két újabb szerelmi történet (Egy szépség portréja, Remekmű) és egy komédia is (A maszkos sztár).

A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal és magyar szinkrontolmácsolással mutatják be. A filmszínház Nagytermében minden előadásra kedvezményes, 770 forintos áron válthatunk jegyet, a Csortos teremben (az egyik kisteremben) pedig ingyenesek a vetítések. A filmeket minden nap 17, 19 és 21 órai kezdettel tűzik műsorra.

http://kultura.hu/main.php?folderID=882&articleID=300525&ctag=articlelist&iid=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése