2009. augusztus 1., szombat

"A válságot nem kezelhetik azok, akik a válságot okozták"


A Fidesz szerint azok, akik tönkretették Magyarországot, nem lehetnek alkalmasak annak a válságnak a kezelésére, amit éppen maguk okoztak.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: attól, hogy az MSZP néhány óra alatt közlemények tömegét adja ki, attól a tény még tény marad, Magyarországon 2002 óta a szocialisták vannak kormányon.

Ezt az országot az MSZP tette tönkre, tette éllovasból sereghajtóvá. Magyarországon egy kockázati tényező van, az a Gyurcsány-Bajnai korszak maga - írta a politikus, aki szerint az MSZP politikájának a kudarca hatalmi, politikai és gazdasági válságot eredményezett és ezt fokozta a nemzetközi krízis. Ez a politika pedig a válságot kezelni nem, legfeljebb félrekezelni tudta.

A Fidesz helyettes szóvivője ezzel Lendvai Ildikó MSZP-elnök és Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi közleményére reagált.

Lendvai Ildikó az egyik nemzetközi hitelminősítőre hivatkozva arra emlékeztetett, hogy a hitelminősítő nemrégiben azért nem javított Magyarország besorolásán, mert elemzése szerint a kormány törekvései ugyan sikeresek, de Orbán Viktor nyilatkozatai az állami kiadások növeléséről, a takarékosság feladásáról túl nagy kockázatot jelentenek. Az MSZP ezért arra kéri Orbán Viktort, legalább néhány hétig ne tegyen gazdasági nyilatkozatokat; ha már javítani nem tud, vagy nem akar, legalább ne is rontson a magyar gazdaság megítélésén - írta az MSZP elnöke.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_valsagot_nem_kezelhetik_azok_akik_a_valsagot_okoztak_.116430.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése