2009. augusztus 1., szombat

Kivonul a magyar kampányokból a Political Capital


A Political Capital Institute 2010. január elsejétől politikai elemzéssel és kockázat-előrejelzéssel, településmarketinggel, illetve közéleti stratégiai tanulmányok készítésével kíván foglalkozni. Kampánytanácsadói tevékenységét Magyarországon leépíti, a jövőben csak külföldi kampányokat bonyolít - áll a PC közleményében.

Ezzel párhuzamosan 2009 szeptemberi határidővel Somogyi Zoltán, aki a Political Capital igazgatói posztját nyolc évig töltötte be, lemond tisztségéről. A Political Capital magyarországi tevékenységét Gyulai Attila irányítja majd ügyvezetőként, míg Szabados Krisztián – szintén ügyvezetőként – a nemzetközi terjeszkedést felügyeli. A Political Capital célja továbbá, hogy tisztázott viszonyok megteremtésére kérje és ösztönözze versenytársait a hazai elemzői, tanácsadói és médiapiacon.

A Political Capital a következő időszakban a további nemzetközi terjeszkedésre, a gazdasági és politikai kockázat-előrejelző divíziójának (Risk Forecast Division) megerősítésére koncentrál. Az elmúlt két évben a – 2006-os szófiai irodanyitást követően – önálló Political Capital iroda nyílt Dubaiban, valamint montenegrói központtal megalakult a dél-kelet európai országokkal foglalkozó intézet is.

A Political Capital által elemzett országok az új iroda nyitását követően a következők: Közép-Európában Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Dél-Európában Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Románia, Szlovénia és a Közel-Keleten Egyesült Arab Emírségek, Jemen, Omán, Kuvait, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia.

Annak érdekében, hogy a növekedés lendületét mind az elemzői, mind a tanácsadói piacon megtartsa, a Political Capital a következő átalakítások mellett döntött:

• A Political Capital Institute a jövőben Magyarországon a politikai elemzésekre, városmarketing tanácsadásra, stratégiai tanulmányok és kockázat-előrejelzések készítésére koncentrál. Emellett legkésőbb az év végéig megszünteti pártpolitikai kampánytanácsadói tevékenységét.

A Political Capital néhány munkatársa önálló tanácsadó intézetet hoz létre, mely elsősorban az MDF-től érkező megbízásokat teljesíti. Az intézet konzervatív értékrendjét felvállalva arra kívánja ösztönözni a hazai tanácsadói piac szereplőit, hogy a nyilvánosság előtt tegyék láthatóvá megbízásaikból adódó politikai kapcsolataikat.

Somogyi Zoltán, a Political Capital igazgatója megválik posztjától. Tulajdonrészét megtartja, de a napi operatív feladatok végrehajtásában nem vesz részt.

• A Political Capital Institute igazgatói pozícióját – a nemzetközi terjeszkedésért felelős Szabados Krisztián mellett – Gyulai Attila tölti be, igazgató-helyettes: Juhász Attila.

A Political Capital a jövőben továbbra is a parlamentáris demokrácia és a piacgazdaság értékei mellett elkötelezett közéleti elemző intézetként jelenik meg elemzéseivel, kezdeményezéseivel a nyilvánosságban. A Political Capital célja, hogy a magyar nyilvánosságban és közéletben a tisztességes verseny elve érvényesüljön mind az elemzői, mind a tanácsadói, valamint a médiapiacon.

http://www.beol.hu/orszag-vilag/belfold/kivonul-a-magyar-kampanyokbol-a-political-capital-246735

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése