2009. augusztus 1., szombat

Címlaplányok a hajléktalanokért


A címlapokról jól ismert modellek is csatlakoztak az Elefánt Parádé jótékonysági kampányhoz a hajléktalanok megsegítéséért.

A Zimány Linda, Dukai Regina, Bódi Sylvi, Horváth Éva, Karsai Zita és Herczeg Zoltán alkotta Sugarbird-csapat Jagasics V. Csonka Hedvig divattervező vezetésével megtervezte és elkészítette saját rózsaszínű elefántját, amelyet az érdeklődők az Arena Plazában láthatnak Budapesten.

A különleges alkotást közel 80 társával együtt szeptemberben elárverezik, hogy a befolyt összegből egy hajléktalanszálló felújítását támogassák. A parádé szervezője a zöldövezeti ingatlan beruházásairól ismert Elephant Holding - közölte az MTI-vel pénteken a Főpolgármesteri Hivatal humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi Irodája.

A modelleket is magában foglaló tervező csapat fekete csipkével és egyedi kiegészítőkkel díszítette fel az elefántborjút, amely utolsóként csatlakozott a bevásárlóközpontban található tizenhárom tagú csordához.

Az elefánt leleplezésekor Horváth Csaba főpolgármester-helyettes a tájékoztató szerint kiemelte, hogy minden kezdeményezés, összefogás fontos, amely segíti a hajléktalanok helyzetének javítását. A Hajléknélküliek Jövőjéért Alapítvány kuratóriumának elnökeként elmondta, hogy eddig 11 családnak nyújtottak támogatást, szakmai és lelki segítséget a normál emberi életbe való visszatéréshez. A támogatott családok közül hármat végleges lakáshoz segítettek. "Alapítványunk a jótékony célú munkához ősztől Sorsfordító Jegyeket fog árusítani. Kis jegy vagy kis elefánt - mindegy, a segítség és a társadalmi szolidaritás erősítése a fontos" - húzta alá.

A több mint 80 elefántszobor eladásából befolyó összeget a X. kerületi Segítőház szociális otthon felújítására szánják. Az otthon azoknak a hajléktalanoknak nyújt támogatást, akik életvezetésükkel bizonyítják szándékukat a hajléktalanságból kivezető út megtalálására.

http://www.metropol.hu/bulvar/cikk/437398

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése