2009. augusztus 21., péntek

Demszky a BKV vezető testületei teljes megújítását kezdeményezi


Teljes tisztújítást kezdeményez a BKV Zrt. igazgatóságában és felügyelőbizottságában Demszky Gábor - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén tett főpolgármesteri bejelentést Nyáry Krisztián az MTI-vel. A Városháza kommunikációs igazgatója közölte, hogy a főpolgármester ötpárti egyeztetést hívott össze keddre a BKV-nál történt végkielégítések miatt. Az egyeztetés célja nem a jövő héten lezáruló vizsgálat megelőlegezése, hanem új tulajdonosi ellenőrzési és felügyeleti struktúra kialakítása.
Az igazgató közölte: a főpolgármester arról is tájékoztatta a kabinetet, hogy a betegszabadságon lévő Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes szóban felajánlotta, hogy átadja a BKV felügyeleti jogát. Demszky Gábor ebben a kérdésben koalíciós egyeztetést tart szükségesnek. A BKV menedzsmentjét érintő döntéseket a vizsgálat lezárta után kell meghozni - jegyezte meg az igazgató.

A fővárosi SZDSZ-frakciónak Lakos Imre közlekedési tanácsnok már a múlt héten jelezte, hogy a BKV-nál kialakult helyzetben indokoltnak tartaná az igazgatóság és a felügyelőbizottság teljes cseréjét, az SZDSZ által delegált igazgatósági és felügyelőbizottsági elnök esetében ezt elengedhetetlennek tartja.

Az MTI információi szerint Hagyó Miklós már hónapokkal ezelőtt felvetette, hogy kész átadni a BKV felügyeletét Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettesnek. Hagyó Miklós várhatóan két hétig betegszabadságon lesz, mivel a hétvégén bokaszalag-műtétet hajtottak végre rajta. Emiatt kérdéses, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén részt tud-e venni. Távolléte esetén patthelyzet jön létre a közgyűlésben, ahol így 33 MSZP-SZDSZ-képviselő és 33 FIDESZ-KDNP-MDF-képviselő lenne jelen. A közgyűlésben minden lényeges kérdésben, de még a napirend elfogadásához is minimum 34 szavazatra van szükség.

http://www.mti.hu/cikk/412397/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése