2009. augusztus 5., szerda

Havi 7,5 milliót keresett Tátrai

A vagyonkezelő volt vezérigazgatója továbbra is busás fizetést kap

A lapunk birtokába került munkaszerződés szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. napokban menesztett vezérigazgatója, Tátrai Miklós – prémiumokkal és egyéb juttatásokkal együtt – havonta legkevesebb 6,5 millió forintot keresett, amely mellé a vagyongazdálkodási tanács tagjaként a mai napig további egymillió forint is jár neki.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatójának, Tátrai Miklósnak a havi alapbére 3,5 millió forint volt – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került munkaszerződésből. Emellé prémiumként megillette az éves alapbérének a nyolcvan százaléka, amely egy hónapra vetítve 2,8 millió forintot jelentett. Önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulásként alapbérének a három százalékát is megkapta, amely havi 105 ezer forintot tett ki.

Étkezési hozzájárulásként havi 12 ezer forintot, úgynevezett kafetériajuttatásként pedig több mint 58 ezer forintot kapott, amelyet étkezési jegy, üdülési csekk vagy akár egészségpénztári hozzájárulásként is hasznosíthatott. Mindemellett szolgálati autó és mobiltelefon is megillette. Bár Tátrai Miklóst július 14-i hatállyal felmentették posztjáról, az MNV vagyongazdálkodási tanácsának tagja maradt, és ezen minőségében további egymillió forintos fizetést is kap. Mindez azt jelenti, hogy távozásáig legkevesebb 7,5 millió forintot keresett havonta Tátrai Miklós – írja a szerdai Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat az ügyről.


http://www.mno.hu/portal/654390

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése