2009. augusztus 21., péntek

Kósa: a Fidesz úgy kormányozna, ahogy Debrecent működteti


Aki tudni szeretné, mit tenne a Fidesz, ha kormányon lenne, nyugodtan ellátogathat Debrecenbe, ahol még Szabó Zoltán is láthatná, mi történt az alatt az idő alatt, amely alatt a szocialista-szabad demokrata koalíció a tönk szélére juttatta az országot - reagált Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere közleményben vasárnap Szabó Zoltán szocialista képviselő sajtótájékoztatójára. Kósa Lajos leszögezte: már Varga Zoltán és Nyakó István szocialista politikusok korábbi megnyilvánulásait tételesen cáfolta és elmondta, hogy ami nem igaz, akkor is hazugság marad, ha többször és más helyeken mondják is e

A polgármester emlékeztetett, hogy az Állami Számvevőszék 2008 decemberében ellenőrizte Debrecent, s a "város gazdálkodását és működését teljesen rendbenlévőnek találta".

Szabó Zoltán egyebek között arról beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján, hogy "aki meg akarja tudni, hogy milyen lenne a Fidesz kormányon, nézze meg, mit művel az általa vezetett önkormányzatokban, mit tesz az adófizetők pénzével".

A szocialista politikus szerint Debrecenben a helyi elit két kézzel osztogatta magának az adófizetők pénzét. Szavai alátámasztására a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park Kft., a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a Csokonai Színház "táján" kifizetett sok-sok millió forintot, végkielégítést, jutalmat hozta fel példaként. Szabó Zoltán azt mondta, hogy a Fidesz a pénzszivattyúzás terén is tartja magát az orbáni instrukciókhoz, egészpályás letámadást folytat, nem nagyon van az országnak olyan régiója, ahol a "narancsszínű pénzszivattyú" ne működne.

http://www.mti.hu/cikk/412240/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése