2009. február 16., hétfő

Ismét Csurka István a MIÉP elnöke


Újabb két évre Csurka Istvánt választották a Magyar Igazág és Élet Pártja (MIÉP) elnökévé a szervezet vasárnapi, XVI. országos gyűlésén; újraválasztották helyettesét, Kovács Lászlót is.

A „megváltozott helyzetre tekintettel” alapszabályt módosítottak, az új dokumentum már nem a rendszerváltás, hanem a magyarság megmaradásának ügyével foglalkozik – mondta el az eseményt követő sajtótájékoztatón az elnök, akit ellenjelölt nélkül, a leadott 93 voksból 89-cel választottak újra. Hozzátette: egy most elfogadott határozatukban követelik „a nemzetállam magyarországi megerősítését”, például államosítások útján.

Tájékoztatása szerint a vasárnap elfogadott, új szervezeti struktúrában már nem szerepel a választmány intézménye, ahogy a regionális struktúra sem, amely "nem vált be, inkább akadályozta a kibontakozást"; ehelyett létrehozták a megyei elnökök tanácsát, amelyben azok a vezetők foglalhatnak helyet, akiknek megyéje tudott listát állítani a legutóbbi országgyűlési választásokon.

Az országos gyűlésen mondott zárszavában Csurka István úgy foglalta össze a tanácskozás üzenetét: „magyar kézbe a hatalmat Magyarországon, rendet, magyar keresztény rendet Magyarországon!” ugyanakkor megjegyezte: a MIÉP helyzete nem rózsás, hiszen míg a megalakulás utáni években „addig szidtak bennünket, hogy besurrantunk a parlamentbe” most „következetesen végrehajtott műveletként” elhallgatják őket és üzenetüket, miközben „igazságaikat” más politikai erők forrásmegjelölés nélkül veszik át, és azokat legyengítve hirdetik.

http://hvg.hu/itthon/20090215_miep_orszagos_gyules_csurka_elnok.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése