2009. február 16., hétfő

"Elég volt a cigánybűnözésből!"

A Jobbik visszaállítaná a halálbüntetést!

A
halálbüntetés visszaállítását és a csendőrség létrehozását javasolta a Jobbik elnöke pénteken Budapesten az általuk "Elég volt a cigánybűnözésből!" címmel rendezett budapesti tüntetésen.
Három bűnözési forma tartja "béklyóban" az országot: a gazdasági, a politikai és a "cigánybűnözés" - állította Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Papp László Sportaréna előtt összegyűlt több száz szimpatizáns előtt. Szerinte ezeket a bűnözési formákat egyszerre kell megszüntetni. "Ehhez át kell világítani a rendfenntartó szerveket, ki kell söpörni a múlt rendszerből itt maradt kádereket, vidéken fel kell állítani a csendőrséget és a legsúlyosabb bűncselekmények esetében vissza kell térni a halálbüntetés kiszabásához".

Vona Gábor vélekedése szerint "igenis létezik Magyarországon cigánybűnözés, amely mint szó nem vonatkozik minden cigányra, nem kollektív ítélet, hanem egy kriminológiai fogalom; jelentése, hogy vannak olyan speciálisan a cigánysághoz köthető bűnelkövetési formák, amelyeket csak speciálisan lehet kezelni". A tüntetés, amelyen képviseltette magát a magyar gárda is, békésen ért véget.

http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/37187/1/belfold/A_Jobbik_visszaallitana_a_halalbuntetest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése