2009. február 23., hétfő

Budaházy György hógolyóval dobálta meg a rendőröket


Több százan gyűltek össze kora délután Budapesten a Kossuth téren. A tüntetők azért vonultak az Országház elé, mert a parlament hétfőn szavazott az önfeloszlatásáról. A demonstráción feltűnt egy régi motoros, Budaházy György is, aki kihasználva az időjárási helyzetet, hógolyóval „támadt” a rendőrökre.

A demonstráción részt vevők közül többen transzparensekkel, árpádsávos zászlókkal jelentek meg. A tüntetők többször skandálták, hogy „Kormány takarodj!”, „Gyurcsány takarodj!”, illetve azt, hogy „Hazaárulók!”.

A tömeg délután három órakor kezdett el gyülekezni a Belvárosban, miután e-mailben értesítették egymást a tüntetés résztvevői. A parlament déli kapujánál néhány, míg az oroszlános kapunál több tucat rendőrt láttak az MTI tudósítói, utóbbiakat sisakban és védőfelszerelésben.

A megmozdulás kezdetén a tüntetőket és a parlament parkolóját csak egy virágláda-sor választotta el egymástól, négy óra körül három teherautó érkezett a helyszínre, kordonokkal megrakodva, az elválasztó elemek felállításának kevéssel később neki is kezdtek az egyenruhások.

Feltűnt a demonstrálók között a korábbi utcai megmozdulásokon ismertté vált Budaházy György is, aki hógolyóval dobált meg rendőröket. Nem sokkal azt követően megcsappant a tömeg létszáma, hogy ismertté vált a demonstrálók között: a parlamentben nem kapott többséget a feloszlatási indítvány. Este fél nyolckor már csak alig egy tucatnyian maradtak az ötvenhatos emlékmű előtt.

A tüntetés apropóját adó, a parlament feloszlatásáról szóló szavazáson végül az Országgyűlés elutasította a Fidesz-KDNP-javaslatát, valamint az ugyanerről szóló országos népi kezdeményezést, így nem oszlik fel a Tisztelt ház. Az Országgyűlés más ügyekben is döntött. Márciustól nem naponta, hanem havonta egyszer kell standolni a vendéglátóiparban, megszűnik a készpénzes fizetést 250 ezer forintban maximáló szabály, és a házipénztár rendszere is megváltozik.

http://www.blikk.hu/aktualis/budahazy-gyorgy-hogolyoval-dobalta-meg-a-rendoroket-136551.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése