2009. május 18., hétfő

Túszejtéses bankrablás a Nagy Lajos király útján


Fegyverrel próbáltak meg kirabolni egy OTP-fiókot csütörtökön kora este Budapesten, a Nagy Lajos király útján; a támadót ártalmatlanná tették, a túszok kiszabadultak.

A Nagy Lajos király útjáról nyíló Boros Mátyás utcában kommandósok várakoztak fekete ruhában, védőszemüvegben és sisakban. Az épület bejáratánál mindkét oldalon felsorakoztak a terrorelhárító egység rendőrei, közülük ketten nem sokkal fél hét előtt bementek a bankba.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, a Nagy Lajos király útját és környékét lezárták, és több mentőautó is a helyszínre érkezett.

A pénzintézetet 50-100 méterre lehetett megközelíteni. A környező utcákat kordonnal zárták le, amelyek mögött rengeteg érdeklődő figyelte az eseményeket. A Nagy Lajos király útján leállították a forgalmat, állt a 62-es villamos és a 32-es busz is.

A rabló több túszt elengedett, mielőtt a rendőrök ártalmatlanná tették. A bankfiókból este 7 órára az utolsó túsz is kijött. A rablót csuklyával a fején, hátrabilincselt kézzel, a főbejáraton keresztül vitték el a helyszínről.

Legutóbb ez év január 15-én volt Budapesten olyan bankrablás, amelynek során túszt ejtett a támadó: a III. kerületi Flórián téren az Erste bank fiókjába fegyverrel a kezében rontott be egy férfi, és a bevételt követelte, de a bank munkatársai riasztották a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót. A rablás során lövés is eldördült, de senki nem sérült meg. A bank biztonsági őre dulakodás közben könnyebben megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. A támadó a zsákmányolt pénzzel és egy túszt ejtve menekült el a helyszínről, később viszont a bank alkalmazottját elengedte.

Két éve, 2007. május 4-én a Széna téri OTP-fiókban egy géppisztolyos rabló elvette a biztonsági őr pisztolyát és túszokat ejtett. Nem sokkal később mesterlövészek és kommandósok érkeztek a helyszínre. A túszejtő ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt. A pénz átadásakor csaptak le a rablóra, akire hat lövést adtak le. Az egyik, testén áthatoló lövés megsebesítette az egyik ügyfelet, egy másik lövés, amelyet még ő adott le, a biztonsági őr kezét találta el. A rabló a helyszínen belehalt sérüléseibe.

http://hvg.hu/itthon/20090514_bankrablas_nagy_lajos_kiraly_otp_tusz.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése