2009. május 18., hétfő

Aláírásgyűjtésbe kezdtek az állami gondozottak ellen Szegeden


Háromszázan írták eddig alá a petíciót, melyben a kertvárosiak a „problémás fiatalok” költöztetése ellen tiltakoznak – írja a délmagyar.hu.
„Tiltakozunk, hogy a Budai Nagy Antal utca 51. szám alatti épületbe problémás fiatalokat költöztessenek, ezzel megzavarva a kertvárosi városrész nyugalmát" – olvasható az aláírásgyűjtő íven, amit eddig alig két hét alatt 300-an írták alá. A szegedi önkormányzat a város kertvárosi részében korábban iskolaként működött, 1828 négyzetméteres épületbe akarja jövő tavasszal költöztetni az Árpád nevelőotthont, ahol pillanatnyilag 15 fiút nevelnek.

Az aláírást két, az egykori iskola szomszédságában lakó nő szervezi, a szegedi önkormányzattól elmondásuk szerint tavaly nyáron kapták meg az építési tervet, miszerint a mellettük lévő ingatlanba állami gondozott, 6 és 18 év közötti gyerekeket akarnak költöztetni. Ebben viszont szó sem volt arról, hogy magatartási problémákkal küzdők is vannak a gyerekek között, ezért nem éltek panasszal a tervezett beruházás ellen. Ők inkább nyugdíjasotthonná szeretnék átalakítani az épületet, mert szerintük erre nagyobb szükség lenne a városrészben.

Solymos László alpolgármester a tiltakozással kapcsolatban elmondta, hogy a szomszédok nem éltek fellebbezéssel az építési eljárás közben. „A tavaly nyári jogerőre emelkedés után pályázaton sikerült pénzt szereznünk az egykori iskola átalakításához, majd a közbeszerzési pályázatot is kiírtuk. A munka heteken belül elkezdődik” – mondta az alpolgármester. Solymos László azt is megjegyezte, hogy az átalakításról már egy éve tárgyalt a közgyűlés, és szerinte a helyben lakók tájékoztatása a részönkormányzat és az azt vezető tápéi önkormányzati képviselő feladata lett volna. Hozzátette, hogy a korábbi helyen semmi probléma nem volt az állami gondozott fiúkkal.

http://hvg.hu/itthon/20090515_alairasgyujtes_szeged_allami_gondozottak.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése