2009. március 17., kedd

Háromezer aláírás a közvetlen Szekszárd-Budapest vasúti járatért


Háromezer aláírás gyűlt össze két hét alatt a közvetlen Szekszárd-Budapest vasúti közlekedés visszaállításáért - jelentette be a tolnai megyeszékhely fideszes polgármestere kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Az aláírásgyűjtést március elején a Fidesz Tolna és Bács-Kiskun megyei képviselői kezdeményezték, miután a MÁV-Start Zrt. 2008. december 15-én menetrend-módosítással megszüntette a Baja-Szekszárd-Budapest közvetlen vasúti járatpárt. Horváth István elmondta: felkérte a vasúttársaságot, hogy a tavaszi menetrend-változtatásnál állítsa vissza a közvetlen járatpárt. Szeretnék elérni továbbá, hogy felújítsák a Szekszárd és Bátaszék közötti vasúti szakaszt, ahol, mint mondta, óránként csak húsz kilométeres sebességgel közlekedhetnek a vonatok. Az aláírásokat március 23-án adják át a Parlamentben Molnár Csaba közlekedési miniszternek.

Március 2-án Puch László, a közlekedési minisztérium államtitkára a parlamentben azt mondta, hogy a korábbi közvetlen járat helyett, amely 4 óra 8 perc alatt ért Budapestre, ma egy átszállással, két és fél óra alatt lehet elérni a fővárost. A vasúttársaság internetes menetrendje munkanapokon húsz járatot kínál az utasoknak Szekszárdról Budapestre. A legrövidebb menetidő 2 óra 19 perc egy átszállással, ebből a vonatból azonban csak kettő közlekedik. A járatok leggyakoribb menetideje három, három és fél óra.

http://www.metropol.hu/itthon/cikk/377404

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése