2009. március 7., szombat

Gyurcsány kitüntette Korda Gyurit és Balázs Klárit


Gyurcsány Ferenc szerint tenni kell azért, hogy Magyarországon ne keressenek kevesebbet a többi munkavállalónál azok a nők, akiknek gyerekük, gyerekeik vannak. A szocialista pártelnök az MSZP nőnapi ünnepségén beszélt és elismeréseket adott át.
A kormányfő elmondta: tudja, hogy a nők eleve kevesebbet keresnek, mint a férfiak, és ráadásul Magyarországon arányosan alacsonyabb a fizetésük, minél több gyerekük van. Példaként említette, hogyha egy nőnek nincs gyereke, akkor 8-10 százalékkal keres kevesebbet, mint egy férfi, de ha van egy vagy két gyereke, akkor már 15-17 százalékkal. Három gyerek esetében a nő negyedével keres kevesebbet, mint ugyanabban a munkakörben dolgozó férfi kollégái - tette hozzá a miniszterelnök.

Gyurcsány kiemelte: semmiképpen nem a munkáltató dolga, hogy különbséget tegyen a szülők közt, azt üzenve a nőnek, hogy mivel otthon több dolga van, ezért rá kevésbé lehet számítani.

Gyurcsány hangsúlyozta: küzdeni kell azért, hogy ez megváltozzon, mert semmi ok nincs rá, hogy ezt a helyzetet az ország elfogadja. Ez a férfiak ügye is, ezt ők sem fogadhatják el - jelentette ki a miniszterelnök.

A szocialista pártelnök megköszönte a nőtagozat munkáját, amely szerinte hosszú távon az egyik legnagyobb esély arra, hogy az MSZP tartósan, jelentősen és átfogóan befolyásolni tudja, hogy milyen országot akar.

A rendezvényen 19 nőtagozati elismerést osztottak ki. Közéleti Díjat kapott Aczél Endre újságíró, Ormos Mária történész, Mága Zoltán hegedűművész, Balázs Klári és Korda György előadóművészek, valamint Vladimir Spidla EU-biztos. Szegfű Díjat kapott többek között Szűcs Erika szociális miniszter. Vojnik Mária országgyűlési képviselő a Szegfű Oklevelet vehette át. Az elismeréseket Gyurcsány Ferenc adta át.

http://hvg.hu/itthon/20090307_korda_gyorgy_gyurcsany_mszp_nonap.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése