2009. április 18., szombat

Szonda Ipsos: nőtt Bajnai programjának támogatottsága


A Szonda Ipsos szerint növekszik a bizalom Bajnai Gordon válságkezelő programja iránt. Az új kormányfő megválasztása utáni napon készült és a Népszabadságban közölt felmérésből kiderült, hogy a válaszadók ugyanannyira tartják alkalmasnak a kormányzásra Bajnai Gordont, mint Orbán Viktort.

A szerdán, ezer ember telefonos megkérdezésével készült kutatás alapján, a két héttel korábbi 28 százalékhoz képest most a megkérdezettek 35 százaléka vélte úgy, hogy a Bajnai-kormány tevékenysége javít az ország helyzetén. Közben 25-ről 18 százalékra csökkent azok aránya, akik ennek az ellenkezőjét várják.

A bizonytalan szavazók 38 százaléka tekint bizakodva a felálló új kormány működése elé, de ugyanennyien vannak, akik nem számítanak változásra. A miniszterelnök első parlamenti beszédében bejelentett intézkedései közül az állami vállalatok vezetőinek bércsökkentése szinte osztatlan sikert aratott a társadalomban, míg a szociális kiadások visszafogását inkább elutasítják.

A megkérdezettek 79 százaléka gondolja úgy, hogy a gazdaság rendbetételéhez mindenképpen szükség van megszorításokra, és 84 százalék vélekedik úgy, hogy a Fidesz is megszorításokat vezetne be, ha kormányra kerülne.

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-271651

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése