2009. április 15., szerda

Erdő Péter: a világból hiányzik Krisztus feltámadásának örömhíre


Nekünk kell továbbadni húsvét igazságát és örömét; a minket körülvevő világ felé szól küldetésünk, ha változik is az emberek közötti gondolatközlés módja és nyelvezete, ha sokszor szétszórt és kiábrándult emberek figyelmét kell is megragadnunk - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek húsvét vasárnapi szentmiséjén Esztergomban. Krisztus feltámadásának mindent megvilágító, minden igaz igyekezetnek értelmet és értéket hozó örömhíre hiányzik, nyilvánvaló világunkban a szomjúság és az éhség - mutatott rá a bíboros.
Erdő Péter az együttérzés és a szeretet üzenetét küldte az itáliai földrengés károsultjainak és az áldozatok hozzátartozóinak, rámutatva: ne legyen a kétségbeesés forrása, hogy milyen kiszolgáltatott az élet ebben a világban és mennyire nem csupán a mi igyekezetünkön múlik sorsunk.

A bíboros kiemelte: ha sokszor mindent elborítani látszik is az önzés, a bizalmatlanság, ha spontán vagy gerjesztett gyűlölet osztja is meg az embereket, ha az anyagiak hajszolására hangolt világ különösen is nagy drámával éli meg éppen az anyagi jólét csökkenését vagy a gazdaság megroppanását, nekünk a feltámadt Krisztus más utat mutat.

"Nem értelmetlen kínlódás egyéni élettörténetünk, nem céltalan vergődés a világtörténelem, hanem a minket örök életre hívó Isteni szeretet valósul meg benne. Fogadjuk el ezt az ajándékot, és adjuk tovább örömünket az egész világnak" - ezekkel a gondolatokkal zárta húsvét vasárnapi szentmiséjét Erdő Péter.

http://www.mti.hu/cikk/371315/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése