2009. április 28., kedd

Lemondott mandátumáról Hunvald György


Lemondott fővárosi közgyűlési képviselői mandátumáról Hunvald György, a VII. kerület szocialista polgármestere - közölte Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke pénteken az MTI-vel. Tájékoztatása szerint Hunvald György az ügyvédjén keresztül juttatta el hozzá a lemondási nyilatkozatot, amely péntektől hatályos. Az iratot már továbbította a Fővárosi Közgyűlés főjegyzőjének - tette hozzá. Burány Sándor közlése szerint napokon belül összeül az MSZP budapesti párttanácsa, amely dönt arról, hogy ki kerüljön Hunvald György helyére a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójába. Az erzsébetvárosi polgármester február 12. óta van előzetes letartóztatásban csalás és hivatali visszaélés gyanújával.

A fővárosi MSZP az elmúlt hetekben kétszer is levélben érdeklődött a legfőbb ügyésznél, hogy az általuk Hunvald Györgyhöz eljuttatott lemondó nyilatkozatnak mi lett a sorsa.

Az ügyészségi szóvivő akkor úgy nyilatkozott: a Központi Nyomozó Főügyészség, amikor megkapta a fővárosi MSZP kérését, továbbította a levelet Hunvald Györgynek, és egyszersmind azt is engedélyezte, hogy az előzetes letartóztatásban levő gyanúsított válaszolhasson a megkeresésre, ha ez a szándékában áll.

Az MTI korábban hírt adott arról, hogy információi szerint a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén elhangzott, ha meglesz Hunvald György lemondása, mintegy két hétre van szükség ahhoz, hogy pótolják őt.

Hunvald György (MSZP) előzetes letartóztatása miatt megszűnt az MSZP-SZDSZ egyfős önkormányzati többsége, így a büdzsét csak az ellenzék támogatásával lehetett volna elfogadni.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t: megalapozott a gyanúja annak, hogy Hunvald György hivatali vesztegetést, hűtlen kezelést, valamint magánokirat-hamisítást is elkövetett. A közleményből az is megtudható, hogy Hunvald György a bűncselekmények közül a hűtlen kezelés és az okirat-hamisítás lényegét elismerte, ugyanakkor tagadta a hivatali vesztegetés elkövetését. Kardos Péter részben, ténybeli beismerő vallomást tett, míg Kardos barátja megtagadta a vallomástételt.


http://www.mti.hu/cikk/375170/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése