2010. január 27., szerda

Szijjártó együtt mutyizott Zuschlaggal?


Egy Nagy-Britanniában élő volt MSZP-s férfi szerint a fideszes Szijjártó Péter is részt vett azokban az ifjúsági mutyikban, amelyekért a szocialista Zuschlag János régóta rács mögött ül.

A Népszabadság ismerteti, hogy az Egyenlítő TV interneten látható összeállítása szerint Eredics Gergely, a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács egykori alelnöke egy hangfelvételen egy eltorzított hangú ismeretlennek arról beszél, hogy 2002-2003-ban a grémiumot vezető fideszes Szijjártó Péter egyeztetett az ifjúsági szervezeteknek nyújtandó támogatásokról a most előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag Jánossal.

Eredics információi szerint a két politikus a parlamentben rendszeresen megbeszélte, hogy mely egyesületek kerüljenek a kedvezményezettek közé. Az egyeztetésre Eredics szerint Szijjártó informálisan - tehát a tanács ülésein kívül - hivatkozott is, mondván, már megegyeztek a támogatandók listájáról, ezért azokat a testület szavazza meg.

A Népszabadság közli azt is, hogy Németh Gábor, az Egyenlítő TV főszerkesztője egy sajtótájékoztatón szembesítette Szijjártót a hangfelvételen elhangzottakkal. A Fidesz szóvivője kijelentette: soha nem dolgozott együtt Zuschlaggal, áll a bizonyítékok elé. A Fidesz képviseletében Havasi Bertalan sajtófőnök azt mondta: "ez a szocialista lejárató kampány minden eddiginél színvonaltalanabb eleme, mely önmagát minősíti, így szót sem érdemel".

A napilap kitér arra, hogy a felvétellel kétségkívül nincs minden rendben, ugyanis Eredics Gergely a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, megtévesztették a tévé munkatársai. Egy férfi a főügyészség munkatársaként mutatkozott be, és azt közölte, hogy a Zuschlag-ügyben a meglévő tanúlistát akarják bővíteni.

Mint mondta, a szavaival nem vádolt senkit, csak azt állította: Szijjártó néhány ügyben a döntés előtt beszélt Zuschlaggal. "Ezt vállalom. Azt, hogy mi hangzott el ezeken a beszélgetéseken, nem tudom". Németh Gábor főszerkesztő - aki a Societas VII. kerületi elnöke volt korábban - közölte, hogy a hangfelvételt ismeretlen forrásból kapták.

http://www.metropol.hu/itthon/cikk/515410

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése