2010. január 16., szombat

Írja át a számokat a mobiljában!


A telefonokban korábban még hét jeggyel elmentett számokat minden előfizetőnek a saját szolgáltatója előhívója alapján a +3620, a +3630 és a +3670 számokkal kell kiegészítenie

Szombattól már csak a 11 számjegyű mobilhívások lesznek eredményesek a mobiltelefon-szolgáltatók hálózatán belüli hívásoknál, illetve a hálózaton belüli sms, mms küldésnél, vagy akár videotelefonáláskor is.

A telefonokban korábban még hét jeggyel elmentett számokat minden előfizetőnek a saját szolgáltatója előhívója alapján a +3620, a +3630 és a +3670 számokkal kell kiegészítenie.

A hét számjeggyel indított hívások ugyanis sikertelenek lesznek, amire hangbemondással is figyelmeztetnek a szolgáltatók.

Nem érnek célba a hét számjeggyel küldött sms-ek és mms-ek sem, s ezekért szintén nem számláznak majd a szolgáltatók.

A telefonszámok az átállást követően nem változnak meg, az átállás nem érinti a mobil hálózatból vezetékesbe, vagy vezetékesből mobilba irányuló hívásokat és a rövidszámok, például a segélykérő 112-es szám hívását sem.


Szakértők azt is javasolják, hogy a cégek és vállalkozások, illetve a magánszemélyek is ellenőrizzék a SIM kártyával működő riasztók - legyen az akár autóba szerelt, vagy lakásban, irodában lévő -, liftek és egyéb berendezések, például a távvezérelhető kazánok tárcsázási beállítását, hogy azok január 16-tól is zavartalanul üzemeljenek.

Célszerű ellenőrizni az esetleges számítógépes szoftverek beállításait is ott, ahol tárcsázáshoz vagy üzenetküldéshez hívószám van rögzítve.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége arra is felhívta a figyelmet, hogy az új formátum feltétlenül szükséges az sms-ben történő parkolási jegy váltásához, illetve az úthasználati jogosultság - autópálya e-matrica - vásárláshoz is, hiszen a 7 számjeggyel elküldött üzenet sikertelen lesz.

http://www.hirado.hu/Hirek/2010/01/16/09/Irja_at_a_szamokat_a_mobiljaban_.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése