2009. június 15., hétfő

PM: nincs napirenden sem a víz-, sem az erdővagyon privatizációja

Sem a víz-, sem az erdővagyon privatizációja nincs napirenden - erősítette meg a Pénzügyminisztérium Fónagy János indítványával összefüggésben, amelyet a fideszes képviselő a regionális vízművek tartós állami tulajdonban tartása érdekében fogalmazott meg, és amelyet a kormány is támogat. A tárca hétfői közleményében emlékeztet rá, hogy a kormány, a Pénzügyminisztérium már több alkalommal cáfolta az esetleges privatizációs előkészületekkel kapcsolatos híreket. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, amely a vagyontörvény szerint a legfőbb döntéshozó az állami vagyongazdálkodási ügyekben, sem a vízvagyon, az azt kezelő víziközművek, sem pedig az erdővagyon privatizációjáról, annak előkészítéséről előterjesztést nem tárgyalt.

Mivel a kétkedőket ezek a cáfolatok nem győzték meg, ezért Fónagy János fideszes országgyűlési képviselő önálló indítványt nyújtott be az Országgyűlésnek a vagyontörvény módosítására, azért, hogy biztosítsa az öt magyarországi regionális vízmű tartós állami tulajdonban történő tartását - áll a közleményben. Hozzáteszik, hogy az állami erdőtársaságok jelenleg is szerepelnek a vagyontörvény mellékletében.

A kormány - részben, hogy meggyőzze a kétkedőket, részben pedig mert nincs más szándéka - május 27-i ülésén, amikor tárgyalta Fónagy János javaslatát, úgy döntött: nem ellenzi azt, sőt, támogathatónak tartja. A javaslat parlamenti elfogadásával az öt regionális vízközmű társaság is felkerülhet a tartós állami tulajdonban lévő társaságok listájára.

http://www.mti.hu/cikk/392037/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése