2009. június 15., hétfő

Orbán az utolsó nagy összecsapásra készül

A polgári szövetség az egyetlen erő, amely az offshore-kormány regnálása után képes kormányozni az országot – így köszöntötte Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere házigazdaként a fideszes küldötteket a Fidesz tisztújító kongresszusán. A Fidesz magához édesgetné a Jobbik-szavazóit. A kongresszus újra Orbán Viktort választotta a párt elnökévé. Az alelnöki posztokon sem történt változás.

Egy reklámszöveg átiratával foglalta össze a Fidesz krédóját Pokorni Zoltán, a párt alelnöke. A MOM Park tőszomszédságában tartott kongresszuson mintegy 3 ezer résztvevő előtt tartott beszédében Pokorni kijelentette, hogy a Fidesz felkészült a kormányzás átvételére, a KDNP-vel, a kisgazda szövetséggel, a Nemzeti Fórummal és a Lungo Drommal alkotott polgári szövetség az egyetlen erő, amely képes ezt megtenni Magyarországon. Pokorni szerint a Fidesz vezetése ezt mindig is tudta, de az EP-választás eredménye azt bizonyítja, hogy most már az emberek is elhiszik róluk.

Odacsapott a szociknak

Pokorni szerint a posztkommunisták morálisan és szakmailag is alkalmatlanok az ország vezetésére. Gyurcsány Ferenc klasszikus őszödi mondatát felidézve mondta: Mindent elszúrtak. És szúrnak most is – fűzte hozzá. Pokorni szerint az elmúlt hét évben minden olyan csökkent, ami jö: a biztonság, a foglalkoztatottság, a hit Magyarország jövőjében, és minden nőtt ami rossz, a korrupció, az adósság, az adóprés.

Mit tesz másként és jobban a Fidesz – tette fel a kérdést Pokorni. Nem épülnek majd síkvidéki autópálya-alagutak, nem szórják a pénzt, nem vesznek kétszeres áron kakaóbiztos számítógépeket.

http://index.hu/belfold/2009/06/13/pokorni_a_fidesz_nem_igeret_hanem_bizonyitek/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése