2009. június 24., szerda

DÁVID IBOLYA MDF-ELNÖK MARAD


Sok küldött felháborodottan távozott a zavaros gyűlésről

Bizalmat szavazott az MDF országos gyűlése Dávid Ibolyának, de a voksolás után tucatnyi küldött távozott, mert nyíltan kellett szavazni és az egészet zavarosnak tartják.

Bizalmat szavazott a Magyar Demokrata Fórum országos gyűlése Dávid Ibolyának. A kiszivárgott hírek szerint 72 ellenszavazat és 20 tartózkodás mellett megerősítették Dávid Ibolyát az MDF elnöki posztján. Körülbelül tucatnyi küldött ugyanakkor távozott a tanácskozásról. Közülük Porokoláb Mátyás, az MDF II. kerületi szervezetének küldötte úgy nyilatkozott a sajtónak: elfogadhatatlannak tartja, hogy nyílt szavazáson döntöttek a Dávid Ibolyával kapcsolatos bizalmi voksoláson és még csak nem is tették fel szavazásra ügyrendi javaslatát, miszerint legyen titkos a voksolás.

Porkolábon kívül más távozó küldöttek is elfogadhatatlannak nevezték ezt. Az egyik távozó küldött, Thaisz Miklós például úgy fogalmazott: az sem biztos, hogy ez volt-e egyáltalán a bizalmi szavazás Dávid Ibolya ellen, olyan zavaros volt minden". Voltak, akik úgy értelmezték ezt a szavazást, hogy esetleg Dávid Ibolya beszédének elfogadásáról döntenek, vagy arról határoznak, hogy napirendre vegyék-e a bizalmi voksolást. Thaisz Miklós szerint az sem biztos, hogy az országos gyűlés küldötteink legalább ötven százaléka igennel voksolt Dávid Ibolyára, hiszen az igen szavazatokat nem is számolták össze és a 380 küldött közül csak 274-en voltak jelen..

A gyűlés egyébként mindenféle rendbontás nélkül kezdődött a Városligeti fasorban, az Édosz-székházban - szigorúan zárt körülmények között. Pettkó András - akit korábban kizártak az MDF-ből Hock Zoltánnal és Katona Kálmánnal együtt - megérkezett ugyan a kezdésre - egy kosár pogácsával , a várakozó újságírók számára -, és közölte: nem botránypolitikus, tehát kísérletet sem tesz rá, hogy bejusson, mivel nem kapott meghívást, és nem akar semmiféle dulakodást. A politikus egy levelet adott át a sajtó utcán várakozó képviselőinek - ezt tegnap a pártvezetésnek is megküldte. Arra kéri az MDF országos gyűlését, hogy vizsgálják felül a választmány kizárásokról szóló határozatát, mely szerinte törvénysértő volt.

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=171212

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése