2010. február 6., szombat

„A KDNP hazánk legidősebb jogfolytonos demokratikus pártja”


A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége stratégiai szövetség – mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, amikor pénteken bemutatta a főváros 15-ös számú választókerületének Fidesz–KDNP-s jelöltjét, Rétvári Bencét.

A fideszes politikus kiemelte: a KDNP Magyarország legidősebb jogfolytonos demokratikus pártja, megjeleníti az Országgyűlésben nemcsak a magyar kereszténydemokráciát, hanem a demokratikus hagyományokat is.

A KDNP két totális fenyegetésre adott válaszként alakult, nem kért a nemzetiszocializmusból és elutasította a kommunizmust. A KDNP történetének, hagyományának fonala a totális rendszerekkel való szembenállás, ami nemcsak tettekben, hanem filozófiában, logikában és emberi mentalitásban is megnyilvánul – mutatott rá Navracsics Tibor.

Hozzátette: ahogy egykor képviselői nemet mondtak a nemzetiszocializmusra és a kommunizmusra, ma a KDNP politikusai nemet mondanak minden olyan viselkedésre, gondolkodásmódra, ami a totális rendszer logikáját viseli magán. Amely az ellenfelet, a vitapartnert ellenségként kezeli, amely úgy kíván szavazatokat szerezni, hogy félelmet gerjeszt, és úgy próbálja saját népszerűségét megalapozni, hogy gyűlöletet szít más társadalmi csoportokkal szemben – fogalmazott.

A KDNP pozitív jövőképre építette küldetését

A KDNP ezt elutasítja, és pozitív jövőképre építette küldetését. Ez az, amit a Fidesz tanulhat a KDNP-től, s amiből a Fidesz is erőt meríthet. A két párt kapcsolata stratégiai szövetség, időtávlatát és tematikáját tekintve, kölcsönösen egymásra vannak utalva, és kölcsönösen segítik egymás munkáját – hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Rétvári Bencéről azt mondta, új nemzedéke a kereszténydemokrata politikusoknak, aki nem kezdő a politikában, tapasztalt közösségi ember. Aki tapasztalt közösségi ember, az lehet hiteles politikus – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

„Hitelesség, képzettség, lendület”

Harrach Péter, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke arról beszélt, hogy a kereszténydemokrata közösség két igen fontos dolgot adhat a magyar társadalomnak, a normák érvényességét és a közösségek erejét. Mint mondta, a kerület jelöltje a hitelességet, a képzettséget és a lendületet képviseli a pártban. Hozzátette: az a két generáció, amely jelen van a pártban, nem a rivalizálást, hanem az együttműködést jeleníti meg, és a generációk közötti szolidaritás érvényesül. Rétvári Bence azt mondta, azt szeretné, ha a választásoknak a fiatalok, a családok, a vállalkozások, a nyugdíjasok egyaránt nyertesei lennének. Azt szeretném elérni, hogy Magyarország jövő idő legyen – fogalmazott, hozzátéve: ahol a fiatal a boldogulását keresi, mindenki talál magának munkát. A XI. kerület helyzetéről szólva úgy ítélte meg, hogy a kormány gyenge teljesítménye, a főváros vezetésének pazarló intézkedései Újbudán is éreztetik hatásukat.


http://www.mno.hu/portal/693043

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése