2009. július 7., kedd

Budaházyért tüntettek Csíkszeredában

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyföldi szervezetei szerveztek tüntetést szombaton a csíkszeredai magyar főkonzulátus előtt, Budaházy György, valamint a többi „politikai fogoly” szabadon bocsátásáért.

A megmozduláson részt vettek a csíkszeredai Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) tagjai is. A húszperces tüntetésen rövid beszédek hangzottak el, felolvasták azt a petíciót, amelyet a szervezők e-mailben eljuttattak a főkonzulátusra is. „Szabadságot Budaházynak!”, „Vesszen Trianon!” skandálták a tüntetők, majd elénekelték a magyar és a székely himnuszt, ezt követően a rendezvény rendzavarás nélkül zárult.

Budaházyt a magyar rendőrség június 17-én vette őrizetbe terrorcselekmény elkövetése és emberölés kísérletének gyanúja miatt. Két nappal később 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték. A rendőrség szerint Budaházy a Magyarok Nyilai nevű szervezet létrehozója és vezetője, amely az utóbbi időben Molotov-koktélos támadásokat hajtott végre, s közéleti személyiségeket próbált megfélemlíteni.

http://kitekinto.hu/karpat-medence/2009/07/06/budahazyert_tuntettek_csikszeredaban


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése