2011. január 13., csütörtök

Önkéntes turné indul


2011 az Önkéntesség Európai Éve, mely egybeesik a magyar Európai Uniós elnökség első félévével. Január 8-14. között a budapesti Millenáris Teátrumban hét napos programsorozatot tartanak Önkéntes turné címmel.
A program szorosan illeszkedik az európai év január 8-i hivatalos nyitóprogramjához, mely tovább emeli az esemény jelentőségét.
A magyarországi eseményt január 8-án délelőtt 10 órától Schmitt Pál köztársasági elnök, Viviane Reding az Európai Bizottság alelnöke, a jogérvényesülésért, az alapvető jogokért és az uniós polgárságért felelős uniós biztos, Stavros Lambrinidis az Európai Parlament alelnöke, Staffan Nilsson, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke és Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára nyitja meg. Az esemény háziasszonya Bakos Piroska lesz, az EU-elnökség magyarországi szóvivője.
Az Önkéntes Turné tematikus napok révén mutatja be a magyarországi önkéntesség sokszínűségét. A piactéren az adott nap tematikájának megfelelően minden nap más és más szervezetek, intézmények és cégek mutatkoznak be. Az egy hét alatt 60 olyan szervezet, intézmény és cég tevékenységével ismerkedhetnek meg a látogatók, melyek programjaikat önkéntesek bevonásával valósítják meg.
A vitasarokban az adott téma szakértői és közismert médiaszemélyiségek bevonásával érdekes beszélgetések és előadások valósulnak meg. Az EU sarokban naprakész információ található az Unióról és annak különböző programjairól. A gyermekekre is gondolva a játszósarok folyamatos bekapcsolódási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak. Az épület előterében interaktív játékok várják a látogatókat.

Önkéntes Turné napi tematika:
január 8. szombat - Gyermek, ifjúság, sport, szabadidő napja
január 10. hétfő - Vállalati önkéntesség napja
január 11. kedd - Oktatás napja
január 12. szerda - Szociálisügy, idősügy, egészségügy, fogyatékosügy napja
január 13. csütörtök - Segélyezés, adományozás, jótékonyság, társadalmi részvétel napja
január 14. péntek - Közlekedés, környezetvédelem napja
Koncertek:
január 08. 18.00 h. Méta zenekar koncertje
január 09. 11.00 h. Szalóki Ági Gingalló című családi koncertje gyerekeknek
január 09. 19.00 h. Vázsonyi János és a Helikon koncert
január 10. 18.00 h. Váczi Eszter Quartett koncert
január 11. 18.00 h. Cabaret Medrano koncert
január 12. 18.00 h. Parafónia Együttes hangverseny
január 13. 18.00 h. Malacka és a Tahó Szalonnazenekar koncert
január 14. 18.00 h. Parno Graszt koncert

http://kultura.hu/main.php?folderID=911&articleID=308944&ctag=articlelist&iid=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése